Kasvu-uutisia Luovien Agenttien Toimistosta

10.08.2022

Maria Auerkallio

Luovien Agenttien Johto - Ninja Renvall, Heidi Uskaure ja Katri Vieri

Graafinen suunnittelu sekä verkkokaupat kasvavat Ninjan osaavissa käsissä

Ninja on graafinen suunnittelija, jolle piirtäminen, eläinhahmot sekä Suomen luontoon liittyvä mytologia ovat lähellä sydäntä. Heidin kannustamana Ninja löysi itsensä Ideabutiikki.fi -verkkokauppayrittäjänä. Nyt Ideabutiikin rinnalle on astunut toinen, Kuuk.fi -niminen verkkokauppa. Verkkokauppojen lisäksi Ninja on vastuussa lähes kaikista Luovien Agenttien kuvituksista.

Siinä missä Ideabutiikki on Heidin ja Ninjan yhteinen ja Luovista Agenteista riippumaton kuluttajille suunnattu verkkokauppa, on Kuuk.fi LAT Oy:n alla toimiva matkailu- ja elämysalan yrityksille suunnattu lisämyyntituotteiden kauppapaikka. KuuK valmistaa tuotteita yritysten sekä taitelijoiden omilla brändeillä.

Ninjalle Luovien Agenttien Toimiston osakkuus tuntuu luonnolliselta jatkumolta pitkään jatkuneiden yhteistyökuvioiden jälkeen.

”Verkkokauppojen kasvun seuraamisesta tulee hyvä pöhinä, koska silloin tietää, että olet itse ollut mukana sen mahdollistamisessa.” -Ninja

Verkkokauppojen valikoimista löytyvissä vanerikoruissa esiintyvät eläinhahmot ovat Ninjan käsialaa, samoin Ideabutiikin karhu sekä KuuKin kuukkeli. Vaikka Ninja on piirtänyt koko ikänsä, eläinhahmot syntyivät vasta myöhemmällä iällä Ninjan kiinnostuessa suomalaisista eläinmyyteistä.

Luovien Agenttien Toimistolla Ninja tunnetaan iloisena ja persoonallisena tyyppinä. Joku on saattanut bongata Ninjan toimiston liepeiltä myös hassussa peura-asussa. Ulkoisesti hän saattaa vaikuttaa herkältä ja ujoltakin, mutta älä mene lankaan: Ninja on rautainen ja räiskyvä teräsmimmi, jonka suusta asiat tulevat ulos aina niiden oikeilla nimillä!

Vapaa-ajallaan Ninja nauttii luonnosta ja retkeilystä sekä toimii vapaaehtoisena kissojen parissa. Hyväntekeväisyys on Ninjalle sydämen asia, ja siksi Ninjan luotsaamissa verkkokaupoissakin nähdään runsaasti tuotteita, joiden tuotto suunnataan esimerkiksi ukrainalaisten tai kissojen hyväksi.

Katri on monipuolinen osaaja, joka työskentelee aina asiakas edellä

Katri löysi tiensä Luovien Agenttien luo reilu vuosi sitten törmättyään Pieni Ideaan sattumalta netissä. Katrin makuun vetoava brändi kirvoitti yhteydenoton, johon Heidi vastasi nopeasti. Heidille Katrin viesti tuli kuin tilauksesta, sillä juuri sillä hetkellä Heidi kaipasi apua verkkosivuprojekteihin.

Pitkät tutustumiset ja pehmeät laskut jätettiin väliin, ja Katri hyppäsi suoraan työn äärelle ensimmäisen asiakkaansa kanssa. Lyhyen ajan sisällä Katri on toteuttanut Luovien Agenttien riveissä useita erilaisia verkkosivuprojekteja.

”Ihanan oloinen yritys. Tähän mä haluan mukaan!” -Katri

Katrilla on takanaan pitkä työhistoria, ja osaamista löytyy muun muassa markkinoinnin, kauppatieteiden sekä web-kehittämisen saralta. Yksinyrittäjyyden jälkeen Luovien Agenttien tiivis yhteisö on tarjonnut Katrille kaivattua muutosta. Yhteisön ja asiakastyön lisäksi Katri nauttii myös työnsä luovasta puolesta ja pyrkii jatkuvasti oppimaan lisää web-kehittämisestä.

Myös Luovien Agenttien kehittäminen on Katrilla lähellä sydäntä. Oman näköinen työyhteisö, kumppaneiden kanssa jaetut arvot sekä näkemykset auttavat kasvun suunnittelussa. Verkkosivusuunnittelun lisäksi Katri on kiinnostunut brändäyksestä sekä palvelumuotoilusta. Luovissa Agenteissa Katrin työnkuvaan kuuluvat myös asiakkuudet, asiakashankinta sekä myynti.

Katrille omassa työssään hedelmällisin tunne tulee siitä, kun tehdyn työn tulokset konkretisoituvat asiakasta edistäen. Yhteistyökumppanina Katri onkin rauhallinen, asiakasta kuunteleva ja tarkka tekijä, jonka seurassa myös Luovien Agenttien avaintiimi viihtyy erinomaisesti. Hyvä huumori ja avoin elämänasenne ovat piirteitä, jotka paistavat Katrista kaikille.

Myös Katri on eläinrakas ihminen. Kotona vapaa-aikaa rytmittävät perheen lisäksi hevoset, kissat sekä koirat. Kotipihasta löytyy oma pieni hevostallikin, joka tuo ihanaa vastapainoa toimistotyön oheen.

Kolmen ihmisen voimin kohti syvempiä markkinoinnin palveluita

Kun Ninja ja Katri lähtivät jakamaan LAT:n vastuita osakkaina, keveni Heidin askel huomattavasti. Heidi voi keskittyä enemmän Luovien Agenttien asiakashankintaan ja myyntiin sekä panostaa business coach -opintoihinsa.

”Nyt ollaan kaikki samassa veneessä, joten eiköhän soudeta eteenpäin!” -Heidi

Koutsaaminen tuntuu Heidille omimmalta jutulta, sillä hän on työuransa kautta havainnut monen yrityksen kaipaavaan myös markkinointistrategian hiomista. Koutsauksen kautta yrityksen ajatus sekä viesti kirkastuvat, ja mainostoimiston moninaisten palveluiden avulla voidaan projekti kuljettaa ajatuksesta toteutukseen asti.

Heidin, Katrin ja Ninjan ystävyys näkyy myös tekemisessä. Työnjako on selkeä ja yhteisten tavoitteiden kautta on helppoa puhaltaa samaan hiileen. Ninjan keskittyessä verkkokauppoihin ja taiteellisiin toteutuksiin, Heidi ja Katri ottavat yhdessä vastuuta yrityksen kehittämisestä. Ajatuksissa siintääkin suuria suunnitelmia koordinaattoriverkoston sitouttamisesta, isompien projektien hallinnoimisesta sekä monista muista kasvua vauhdittavista tekijöistä.

Kasvun tiellä alkuperäinen ajatus matalan kynnyksen markkinointiavusta on pysynyt kuitenkin ennallaan. Luovat Agentit tarjoavat tukea ja osaamista kaikille yrityksille kaikenlaisten markkinointiasioiden äärellä. Kun poikkeat toimistolle, sinua tervehtii kolmen työstään nauttivan naisen tiimi, jonka takana on huikea asiantuntijaverkosto.