Hyvä tarina on parempi kuin täydellinen lopputulos

Ennen markkinoinnissa wau-efektin aiheuttivat teknisesti upeat visuaaliset materiaalit, joita ihasteltiin kuin taidetta. Nykyään teknisesti kaunista jälkeä saa tuotettua vaivattomasti omalla älypuhelimella, joten markkinoinnissa on erotuttava muulla tavalla. Myös sosiallisen median massiivinen tietotulva aiheuttaa omat haasteensa sille, että oma yritys erottuu muiden joukosta. Mikä sitten on tämän hetken paras tapa pistää some-tulvassa positiivisesti silmään ja pysäyttää tutkimaan tarjontaa tarkemmin? Se on hyvä tarina.

Tarinat jäävät mieleen

Ihminen on luonnostaan tarinankertoja, ja juttuja on jaettu ihmiseltä toiselle nuotion ääressä jo aikojen alusta saakka. Hyvä tarina koukuttaa ja luo tunteen, että aiheesta on saatava tietää lisää. Hyviin tarinoihin uppoutuu aivan omalla tavallaan – jopa niin, että niiden päättyminen aiheuttaa haikeutta. Parhaimmillaan koko asiakkaan ostoprosessi on tarinallistettu, jolloin jokainen vaihe houkuttelee etenemään ostopolkua oikeaan suuntaan.

Kuinka hyvä tarina sitten luodaan? Tärkeintä on löytää samaistumispintaa. Tarjoaako tuotteesi tai palvelusi ratkaisun johonkin asiakkaan ongelmaan? Onko yritykselläsi vastustamattoman mielenkiintoinen historia tai tarina siitä, kuinka kaikki alkoi? Tulevatko raaka-aineesi jostain eksoottisesta paikasta tai tuotetaanko ne kenties jollain erityisellä tavalla? Millaista sisältöä sinua kiinnostaisi lukea yrityksestä, jonka tuotteita harkitset hankkivasti? Mitä enemmän saat asiakkaasi samaistumaan sisältöön tunnetasolla, sitä paremmin koukutat heidät myös ostamaan palveluitasi.

Monella kynnys mielenkiintoisen markkinoinnin toteuttamiseen on suuri, sillä pelätään valtavia kustannuksia, kun täytyy tehdä täydellistä jälkeä. Todellisuudessa alkuun pääsee hyvällä idealla ja kustannustehokkaalla kalustolla. Hyvä tarina ja ketterä tuotantotapa tuo parhaimmillaan enemmän asiakkaita ja myyntiä, kuin jättibudjetilla toteutettu tekninen taideteos. Kumpaan sinä tahdot panostaa yrityksesi markkinoinnissa tulevaisuudessa?

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli
Kirjoittaja

Yrittäjä, Projektikoordinaattori, Graafinen Suunnittelija

Liittyvät artikkelit

Tervetuloa!

Mitä Luovat Agentit tekevät ja miksi sinunkin yrittäjänä on hyvä olla yhteydessä osaavan agentuurin kanssa?

Täältä löydät kokemuksen pohjalta opittuja vinkkejä markkinointiin.

Tilaa Luovien Agenttien ideakirje

Viimeiset artikkelit

11
maaliskuu 15, 2023
Varmuuskopiointi ja lisäosien päivitys WordPressissa – mitä sinun tulisi tietää verkkosivujen ylläpidosta
11
maaliskuu 2, 2023
Referenssitarina: Monimuotoiset perheet -verkosto
11
syyskuu 5, 2022
Referenssitarina: Helsingin työllisyyspalvelut

Instagram


Tarinamme alkoi graafikosta, joka olisi voinut tehdä graafista suunnittelua. Taitavia tekijöitä on nyt kiertynyt ympärille sen verran, että kolmen vuoden jälkeen on tekijä muuttunut verkostoksi, pienet työt projekteiksi ja asiakkaat vakituisiksi.

Luovien Agenttien Toimisto Oy on tullut tutuksi Mainostoimisto Pieni Ideana. Vuoden 2021 alusta nimi muutettiin sopivammaksi, Luovien Agenttien Toimisto Oy:ksi, ja verkosto on kasvanut yli 60 freelanceriin yhteistökuvioiden kautta. Kiva kun löysit meille!