Hakukoneoptimointi (SEO) nostaa näkyvyyttäsi netissä

Moni tietää neuvon siitä, että yrityksen tulisi näkyä Googlen ensimmäisellä sivulla ollakseen asiakkaiden silmissä olemassa. Harva kuitenkaan tietää, kuinka sinne pääsee. Me tiedämme. SEO eli hakukoneoptimointi on yrityksen kotisivuilla olevien sisältöjen optimoimista sellaisiksi, että hakukoneet tarttuvat niihin herkemmin kiinni ja nostavat ylöspäin tuloksissa. SEO on nykypäivänä tärkeä osa yritysten markkinointistrategiaa.

Mitä hyötyä SEO:sta on?

Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on ennen kaikkea lisätä orgaanista kävijävirtaa sivustollesi. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka optimointi vaatii pitkäjänteisyyttä ja systemaattisuutta, tulevat kävijät sivustollesi sen kautta lopulta omatoimisesti hakukoneiden kautta. Näin et joudu käyttämään suuri mainosbudjetteja pysyäksesi hakutulosten kärjessä maksetun mainonnan turvin, vaan kävijät saavat tarvitsemansa tiedon sivuiltasi juuri silloin, kun sitä tarvitsevat.

Hyvä hakukoneoptimointi erottuu verkkosivusi muusta massasta. Nykypäivänä melkein kuka vain voi laittaa omat kotisivut pystyyn, mutta mikäli SEO ei ole kunnossa, ei kukaan välttämättä tiedä koko sivuston olemassaolosta.

SEO lisää myös sivustosi luotettavuutta hakukoneiden silmissä. Tähän vaikuttavat otsikoinnit, metatekstit, kuvatekstit, hakusanat, linkit, videot, somejaot ja tekstien pituudet. Mitä paremmin sivustosi palvelee käyttäjäänsä, sitä luotettavammaksi hakukoneet sen luokittelevat.

Paljonko hakukoneoptimointi maksaa?

Optimoinnin hinta riippuu siitä, löytyykö asiakkaalta jo valmis hakusana-analyysi. Mikäli analyysia ei ole vielä tehty, otamme sen tehtävälistalle, sillä vasta sen jälkeen päästään työstämään hakukonesisältöjä toden teolla. Toinen hintaan vaikuttava tekijä on se, kirjoitetaanko tekstit puhtaasti hakukoneita vai myös loppuasiakkaita varten – hakukoneet eivät niin välitä kivasti kirjoitetusta tekstistä, kunhan hakusanat ovat oikeilla kohdilla, mutta ihmiselle tarkoitettua tekstiä on syytä muotoilla hieman mukavammaksi.

Hakukoneoptimointi voi tuntua aloittelijalle haastavalta, mutta siihen kannattaa panostaa. Autamme mielellämme yrityksesi näkyvyyden kasvattamisessa, mikäli homma tuntuu itse tehtynä hankalalta. Ota yhteyttä ja kerro, millaisia tarpeita yrityksesi näkyvyyden parantamisella on. Kerro myös budjettisi, sillä monesti olemme kyenneet toteuttaa tekstisisältöjä asiakkaan budjettiin sovittaen!

”Hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa voi verrata siemenen istuttamiseen. Verkkosivuja rakentaessa istutamme sisällön joukkoon siemeniä, jotka menestyessään kasvattavat kävijämäärää. Laadukas sisältö on kuin lannoite: mitä arvokkaampaa tekstiä tuotat, sen sitouttavampaa se myös on. Sitten tarvitaan vielä paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkautta.”

Lue lisää hakukoneoptimoinnista blogistamme.


Tarinamme alkoi graafikosta, joka olisi voinut tehdä graafista suunnittelua. Taitavia tekijöitä on nyt kiertynyt ympärille sen verran, että kolmen vuoden jälkeen on tekijä muuttunut verkostoksi, pienet työt projekteiksi ja asiakkaat vakituisiksi.

Luovien Agenttien Toimisto Oy on tullut tutuksi Mainostoimisto Pieni Ideana. Vuoden 2021 alusta nimi muutettiin sopivammaksi, Luovien Agenttien Toimisto Oy:ksi, ja verkosto on kasvanut yli 60 freelanceriin yhteistökuvioiden kautta. Kiva kun löysit meille!