Referenssitarina: Monimuotoiset perheet -verkosto

29.03.2023

Heidi Uskaure

Monimuotoiset Perheet Ry - Referenssitarinan artikkelikuva jossa erilaisia muotoja, kuten neliöitä, ympyröitä ja kolmioita ja muuta sellaista valkoisella taustalla. Muotojen tarkoitus on kuvastaa monimuotoisuutta

Monimuotoiset perheet on verkosto, joka edistää perheiden yhdenvertaisuutta. Verkostoon kuuluu kymmenen perhejärjestöä sekä kolmen hengen tiimi, joka tekee vaikuttamistyötä monimuotoisuus edellä. Tässä työssä graafisen ilmeen yhtenäisyys on todella tärkeässä asemassa.

Vaikuttamistyöhön kuuluvat muun muassa asiantuntijatyö, ammattilaisten kouluttaminen, päättäjien tapaaminen sekä kaikenlainen tiedonvälitys perheiden monimuotoisuudesta. Tieto vaatii taustalleen ajan henkeen sopivaa grafiikkaa, esityksiä sekä somenäkyvyyttä. 

Monimuotoiset Perheet -verkoston työelämän erityisasiantuntija Tiina-Emilia Kaunisto kertoo yhteistyöstä Luovien Agenttien kanssa näin:

”Muutama vuosi takaperin olimme tekemässä kuntavaalivideoita, ja pohdimme, että tahtoisimme nähdä hauskat perhekuvamme animoituina. Ammattilaisen apu oli tässä tarpeen, ja kilpailutuksen seurauksena aloitimme yhteistyön Luovien Agenttien Toimiston kanssa.

LAT:n Heidi innostui heti graafisesta ilmeestämme sekä sen animoinnista, ja pian saimmekin ihastella upeita videoita. Heidi otti työskennellessään ihanasti huomioon meidän ulkoisen ilmeemme ja käytti sitä kekseliäästi videoissa. Olemme saaneet videoista todella paljon positiivista palautetta.

Seuraavaksi vuorossa olivat somepohjat sekä PowerPoint-esitykset, joiden tekijäksi valikoitui jälleen Luovien Agenttien Toimisto. Heidi keksi idean sisällyttää animaatioita myös PowerPoint-esityksiin ja tästä se ajatus sitten lähti jalostumaan. Valmistuneet esitykset ovat todella näyttäviä, ja niitä kelpaa lähettää eri tahoille. Olemme saaneet myös Powerpointeista ja etenkin niissä olevista animaatioista paljon positiivista palautetta.

Somen graafista ilmettä olimme itse toteuttaneet Canvan avulla, mutta kaipasimme näihin yhtenäisyyttä ja uusia ideoita. Luovien Agenttien kautta saimme toimivat ja helppokäyttöiset Canva-pohjat, joita käytämme nyt viestinnässämme uusien somekuvien pohjana. Samalla Heidi auttoi meitä monipuolisen kuvapankin keräämisessä.

Yhteistyö Luovien Agenttien kanssa on ollut alusta saakka sujuvaa, ja työn jälki erinomaista. LAT:n avulla olemme pystyneet nykyaikaistamaan brändimme ilmettä alkuperäistä graafista ilmettä kunnioittaen. Yhteydenpito Monimuotoiset Perheet -verkoston sekä Luovien Agenttien Toimiston välillä tapahtui välimatkan vuoksi saumattomasti etäyhteyksien varassa.”

Luovat Agentit kiittää Monimuotoiset Perheet -verkoston edustajia luottamuksesta sekä inspiroivasta yhteistyöstä. Toivottavasti tapaamme taas tulevien projektien merkeissä!